Šikovní modelári môžu vyhrať vyhliadkový let vrtuľníkom

28.02.2012 Poprad

Poprad 28. februára (TASR) – Šikovní modelári môžu vyhrať vyhliadkový let vrtuľníkom typu Eurocopter AS 355 N. Spoločnosť AIR - TRANSPORT EUROPE (ATE), prevádzkovateľ staníc Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby (VZZS) na Slovensku, v spolupráci s firmou HTmodel vyhlásil modelársku súťaž O najkrajší model vrtuľníka z flotily ATE. Hovorkyňa VZZS ATE Sylvia Galajda informovala, že súťaž bude súčasťou Popradského modelárskeho dňa (PMD) 2012, ktorý sa v Poprade uskutoční začiatkom júna.

„V súťaži budú ocenení autori troch najkrajších modelov. Hlavnú cenu, vyhliadkový let vrtuľníkom, odovzdá šéfpilot VZZS ATE, ktorý bude zároveň jedným z členov poroty. Ďalší porotcovia, skúsení modelári, budú hodnotiť okrem celkového dojmu aj vernosť a náročnosť prevedenia súťažných modelov,“ vysvetľuje hovorkyňa.

Podľa organizátora PMD 2012 Jozefa Anďala bude let skutočným vrtuľníkom veľkou motiváciou pre mnohých modelárov zblízka i zďaleka. \"V každom z nás drieme kus chlapca snívajúceho o lietaní. Odmena pre víťaza v podobe vyhliadkového letu na palube vrtuľníka? Čo krajšie by mohlo potešiť dušu modelára. Som presvedčený, že na PMD uvidíme nádhernú a unikátnu kolekciu modelov vrtuľníkov ATE v špičkovej kvalite. Veľmi sa na to teším,\" uzatvára Anďal.

V samotnej súťaži sa vyhlasuje jediná kategória, a to modely vrtuľníkov používaných spoločnosťou ATE. Ide o konkrétne typy Agusta A109K2, Eurocopter AS-355N alebo Mi-8T v mierke 1 ku 72. Súťaž je bez vekového obmedzenia. Jej detailné pravidlá, ako aj obrazový materiál k jednotlivým strojom nájdu súťažiaci na internete.
 

Vyberte región